GENTING TRIP #10 : FAREWELL

/
0 Comments
Aku rasa, aku tak pernah gigih semacam ni sebelum ni. Buat blogpost pasal satu event sampai 10 episod. Hao liao! Setiap permulaan, pasti ada pengakhirannya. Begitulah jugak dengan Genting Trip, setelah berceloteh itu dan ini, maka tibanya di penghujungnya. Sebelum itu, kalau rasa berminat nak baca pasal Genting Trip full sponsored by Resort World Genting dan Nuffnang, bolehlah klik link di bawah ini.


3-4 NOVEMBER 2012
AWANA, GENTING HIGHLANDS
 
 
Selesai telematch, penyampaian hadiah semua, dah happy-happy dengan hampir RM1050 voucher yang dibawa balik, lepas packing terus gerak dari Awana Genting long house ke Awana Genting Hotel. Untuk apa lagi kalau bukan untuk makan besar di Rajawali, Awana Genting. Apa yang best, siap ada bilik khas untuk Luggage blogger-blogger sekali. Perghh, memang jadi vvip terus lah. Security mantop!
 
 
 
 
First day, makan tak kenyang sangat sebab malu-malu lagi. Jadi, di hari pengakhiran ni, boleh la layan puas-puas menu menarik yang ada.


Jom, cekidout sesi menternak lemak di Rajawali! Apa menu yang menarik....


Menggegar keimanan bila tengok Dessert yang ada


Untuk sesiapa yang vegetarian, Salads ada untuk kalian!


Pencuci mulut, macam-macam buah ada. Tembikai, orange, epal dan longan!


Juice mango, grape, tea or coffee!


Ulam-ulaman


Roti dan sup


Aneka jenis jeruk dan buah-buahan


Vegetarian corner


Roasted chicken, grilled beef, Lamb curry


Yong tau foo (Seafoods), bihun, kuew teow dan mee


Nasi, Butter rice, dan aneka jenis lauk


Lepas snap gambar, cari mana yang berkenan, baru lah kita serang satu per satu untuk dimakan.


Jom, layan.....


Round 1 : Butter rice with daging masak cili, ayam masak steam, ikan goreng dan sayur goreng


Round 2 : Roasted chicken dan grilled steak

 
Round 3 : Seafood soup


Round 4 : Desert yang paling best, puding buah!


Sepanjang makan-makan tuh, sempat berborak-borak dengan rakan-rakan blogger. Hopefully, we'll meet again, somewhere sometime. Nice to know all of you!


Gambar kenang-kenangan bersama Daniel, Darren (Nuffnang) dan Tyra (Resort World Genting)


Maka, berakhirnya perjalanan dari KL ke Awana Genting Hinglands


Dengan ini jugak, maka berakhirlah entri pasal Genting Trip, Yahoooo. Mencabar jugak rupanya nak buat entri yang bersiri macam ni. Akhirnya, I did it. Yeah! Akan ku simpan cerita ini sebagai kenangan! 


Thanks for reading my beloved readers.


 


You may also like

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...