THE BIGGEST WINTER WONDERLAND IN MALAYSIA

/
0 Comments

Wow, rupanya SnowWorld Genting Highland adalah the biggest winter wonderland in Malaysia.
Herm, not bad.
Agaknya, lepas ni nak main salji tak perlu ke Europe ke camne?
SnowWorld kan ada, keh3


Rentitan daripada entri lepas : SnowWorld Genting Highland Kini Dibuka (klik), rasanya tak lengkap kalau tak tulis serba-sedikit pasal SnowWorld secara detail.


Kalau kalian semua berkunjung ke Genting Highland, jangan lupa check in foursquare di SnowWorld di level T2A, First Wolrd Plaza. Katanya, suhu mencecah -6 degree celcius, huyooooh boleh beku beb. Boleh tahan luasnya kawasan salji nih, 22.8k sq ft. Boleh la kome nak main kejar-kejar dalam salji.



Make sure dompet tebal kalau nak pergi ke SnowWorld. Sebab, pakej untuk SnowWorld tak termasuk dengan tiket Outdoor activities atau Indoor activities. Kalau ramai orang beratur pun, tunggu la ye. No express lane for SnowWorld. Harap maklong!


Kalau nak pi nanti, jangan lupa cek waktu operasi betul-betul. Nanti tak pasal-pasal tercengang kat depan pintu SnowWorld.


Macam biasa, setiap kawasan ada undang-undang dan peraturan. Sebelum masuk, cek betul-betul, apa yang bolek buat,apa yang tak boleh buat. Dinasihatkan kepada semua penghidap penyakit asthma mahupun ibu yang mengandung tidak digalakkan masuk. Dikhuatiri, keadaan yang terlampau sejuk bakal memudaratkan kalian.


Kat bawah ni sedikit-sebanyak details mengenai tarikan utama di SnowWorld Genting Highland

The Winter Downtown + World Heritage Concept

Walk through the authentic streets as animated and rhythmic lights twinkle from the windows of the shops which houses an English Tea Shop, a French Bakery, an Italian Pizzeria as well as shops displaying Spanish red wine, Dutch clogs and Swiss chocolates to experience the culture and heritage of different countries.
   
 
Day-Night LED Light Animation Scheme

Stroll down the streets of a snowy downtown and be amazed by the unique light scheme which will gradually transform SnowWorld from cheery daytime to magical nighttime.
   
The Lookout Point

Climb up a flight of stairs to the outlandish castle which is a contrast to the quaint and scenic downtown streetscape. Standing high up at the center podium will give a breathtaking view of the entire surroundings, and is also a great place to snap a few photos!
   
Warm House

Another attraction nestled in the snow-covered “hills” is the Warm House. Drop by this chamber if you wish to take a rest before continuing to discover more of the snowy wonderland!
 
Play Slide + Cresta Run Toboggan Slide + Snowball Time

Be awed by the spectacular ice sculptures on display as you frolic in the snow. For the more adventurous, take a spin on the Play Slide or Cresta Run Toboggan Slide that will definitely steal your breath away!



Jadi,apa tunggu lagi?
Jom melancong


You may also like

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...