SNOWWORLD GENTING HIGHLAND KINI DIBUKA

/
8 Comments
Tahukah anda?
SnowWorld Genting Highland kini sudah dibuka kembali kepada pelawat/pelancong.
Yes, dengan serendah RM25, kita mampu untuk merasakan suasana bermain salji, memakai baju tebal, kasut stylo dan paling penting menggigil macam orang kena parkinson.
Pastinya berbaloi-baloi!


Dulu pernah pergi sekali ke SnowWorld Genting Highland bersama rakan-rakan sekolah menengah sempena reunion, klik sini untuk cerita lanjut -> Trip to Genting Highland
Syok woo dapat main snow, tapi bila kena kat leher, walaweh pedihnya yang amat. Time tuh, sempat main baling-baling snow, main gelongsor dan curi-curi snap photo je. 


Apa yang menarik?
SnowWorld Genting Highland kini sudahpun dibuka dengan ciri-ciri baru yang menarik, khas untuk pengunjung/pelancong. Apa tunggu lagi, moh la kita serbu Genting Highland. Baru sekali pergi, tu pun beberapa tahun yang lalu. Boleh la slow-slow plan untuk terjah apa yang menarik kat sana sekarang. Nak melancong ke obersea takde duit, melancong ke Genting Highland pun jadi lah.


Jom kita usha-usha, apa yang menarik di SnowWorld Genting Hingland


 The Winter Downtown and World Heritage Concept









LED Light Animation Scheme

 Lookout Point

 Warm House

Ice Sculpter, Playside, Cresta Run Slide, and Snowball time



Amacam, nampak menarik?
Mau pergi ke Genting Highland?
Moh la kita menabung seposen sehari, lama-lama boleh la pi melancong ke sana, keh3
Tak pun, ajak member-member buat trip ramai-ramai pun syok jugak.

Tapi kan, kalau dapat tiket free dari Resort World Genting kan best.
Give me the free ticket please.
Nak jugak tengok dengan mata kepala sendiri apa yang menarik kat sana.
Boleh share dengan orang-orang kampung :)


notakaki : Jom pi Genting weh.Dah lama tak naik roller coster, space shot, dll yang konpem-konpem dapat membuatkan jantung gugur sampai ke lutut



You may also like

8 comments:

  1. Ahmad Saufe:
    jom ah,buat trip ramai-ramai sekali

    ReplyDelete
  2. blog-tips-kurus:
    ada je tiket free, cuba cek kat resort world genting

    ReplyDelete
  3. dill:
    jom la dill, bila?
    set masa,haha

    ReplyDelete
  4. Salam.

    Aku..tak pernah sampai gi Genting Higld ni.. (-_-)

    Mak aku la.. "hish tamo, nanti jatuh gaung" hahahhah. Hatoiii mak..

    ReplyDelete
  5. Tinta Lana:
    haha, pujuk la dia pi sekali
    makan angin kat atas bukit
    xde apa yang nak takut, gerun nak naik kereta/bus, naik cable car,haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...