PAINTBAL 2.0

/
11 Comments
The first and last time main paintball pada 31 June 2011.


Then, 6 September 2012, sekali lagi berkesempatan untuk main paintball. Kali ni, di Sungai Buloh.

PAINTBALL 2.0


24 paintballers mengambil bahagian yang mewakili 4 team utama iaitu:
Iowa
Predatorz
Contra
Super Mario


SUPER MARIO
Thava - Ian - Junior - Nuar - Anne - Nabila


IOWA
Amin - Farhan - Nurul - Akim - Fara - Joe



CONTRA
Saufe - Steven - Ubai - Ivan - Izzatie - Bob


PREDATORZ
Shahir - Daren - Izani - Aidil - Nedeea - Vin - Zuel


BRIEFING
Sebelum perang bermula, sesi renggang-renggangkan urat, short briefing for the first timer in paintball dan pembahagian kumpulan.


EQUIPMENTS
4 alat utama dalam paintball iaitu:
paintballs (bullets)
mask
jacket
maker



MEDAN PERANG
Inilah dia rupa medan perang yang kami gunakan untuk bertempur. Not bad, kawasan yang agak menarik dan banyak tong-tong drum yang ada untuk kami menyorok dari ditembak musuh,keh3


KAMIKAZE
Kalau main sembunyi-sembunyi, tembak pun melilau ke laut, memang selamat la daripada ditembak. Tapi, boring la sikit, tak mencabar. Tapi, kalau buat serang hendap mahupun berlari menyerang kubu musuh ala-ala kamikaze,baru thrill. Dapatlah saguhati sedas-dua untuk dibawa pulang ke rumah.


RESULTS
WIN | LOST 

Predatorz VS Iowa
Contra VS Super Mario
Iowa VS Contra
Predatorz VS Super Mario
Predatorz VS Contra
Super Mario VS Iowa


RM75 for 4 games
Memory saved!

notakaki : kena head shot satu das atas kepala. Aduh, sampai sekarang rasa sengal-sengal kat kepala. Mintak tak merebak sampai ke otak. LOL. Satu das lagi kat belakang. No pain, no gain!


You may also like

11 comments:

  1. tak pernah main.mcm sakit ja kena berbekas kot

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum.

    Wuitt, apsal gambar last skali tu, ko tempek gmbr ko bnyk2? bhahahaha. soklan nak minta kena tembak (-_-) he3

    Bestnya!!! Aku nak cuba..tpi..stkt ni ak takda geng..rmai yg suka men masak2 jep kat umah *mencik2* heheh

    Lebam2 gitu standard kan lau men paintball ni. Tapi, sakit gak tgk bro tu, dua ketoi lebam kt lengan (-_-)

    ReplyDelete
  3. Bestnya main paintball. Tak pernah lagi kawe main..

    ReplyDelete
  4. Berparut kat pehe den ! Neway thanks for the photos..hehe..ku masih menagih gambar yg lain dalam hp ko ...amaran, jgn wassap dah le..jap g berasap plak ko..haha

    ReplyDelete
  5. amirah:
    try la men sekali, sekali pun jadi lah
    sakit tu lah kenangan,haha

    ReplyDelete
  6. Tinta Lana:
    wsalam lana
    haha, soklan ,memang mintak kena tembak
    saja je tempek gambor kat sini
    bukti, second time men paintball,keh3

    tak rock lamen masak2 je, ajak la men paintbal sekali-sekala
    baru thrill

    lebam-lebam tu hadiah saguhati :)

    ReplyDelete
  7. shameel Iskandar:
    try la men sekali boh
    baru tahu perasaan pahlawan sedang berjihad di medan perang
    cuma bezanya, klu mati kena tembak dalam paintball kita masih ada harapan second chance utk next game,haha

    ReplyDelete
  8. Ahmad Saufe:
    gambar-gambar lain nanti ak kasik
    hp duk dalam wad skang,susah la
    bereh, tak whatsapp ak budizss je nnt kat fb

    ReplyDelete
  9. xpenah main paintball lg.. slalu je tak jadi...

    wow! lme gila tak bertandang kat sini..pekabo?

    ReplyDelete
  10. cimöt:
    cuba la skali cimot, cari pengalaman

    tu pasal, lama ko menyepi
    ke manakah menghilang?
    alhamdulillah, ak sihat-sihat saja :)

    ReplyDelete
  11. This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Please keep up the effective work.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...