BHPETROL ORANGE RUN 2012

/
8 Comments

Walaupun jari-jemari laju menaip, tapi kaki tangan dan seluruh tubuh badan masih lagi sengal-sengal. Adoi, jalan pun dah macam tak betul stesen, tak kena frekuensi,lol. Al-maklum, sudah berzaman tidak berlari jarak jauh. Bila dah kena 11km, phewww.


Orange Run 2012

Piazza, The Curve, Damansara 

15 July 2012  


Turun dari rumah seawal 6pagi. Lepas subuh, terus bertolak. Nasib baik ada member kasik tumpang. Merempit dengan menaiki motosikal Amin dan Junior di pagi buta ke rumah Aman. Tengkiu kawan! Walaupun air milo untuk breakfast tak dapat diselamatkan berciciran di tengah jalan, pasrah je lah. Adoyai


Kick start : Junior - Aman - Amin - Izani

730pagi

Kick start!

Maka, berlarilah semua runners Orange Run 2012 yang dianggarkan lebih kurang 3500 orang. 11km beb, mau pengsan dah rasanya. Makcik, pakcik, kanak-kanak, selamber badak jer potong.Slow benor rasanya aku lari. Lagi kagum, ada yang lari tolak trolley baby. Perghh, bapa mithali betul.

Nak habiskan 11km tu, macam-macam teknik digunakan untuk memotivasikan diri sendiri. Nasib baik bawak handphone, boleh jugak layan lagu sambil berlari-lari anak. Kena pulak lagu Cinta Pantai Merdeka, hoh layan...

Dah sampai checkpoint 10km, tiba-tiba rasa semangat semacam. Lari laju-laju nak kasik cepat sampai. Alhamdulillah, I did it. First time, 11km. Okla tu, for a beginner. Mau tercabut kaki rasanya.


Muka puas hati : 11km finisher!
"Kalah berlari, tapi menang bergambar"

Masing-masing tunjuk muka happy bila dapat tamatkan larian 11km. Siapa tak happy weh, nak terberak maunya berlari berhenti berlari berhenti untuk tamatkan 11km. Mujur tak ada yang pengsan.


Dang Suria

Ada pulak Dang Suria kat situ. Apa lagi, dia terus nak bergambar dengan kitorang yang pakai serba oren. Eh silap, kitorang cuba ambil kesempatan untuk bergambar bersama dia. Layan kan aje.


Kidzania masscott

Badut Kidzania pun kena rembat untuk bergambar. Memang menang bergambar betul. Seterusnya, group photo mengambil tempat sementara tunggu majlis selesai.


Menang "hamper" besar, tengkiu Hakim

amin - basyir - fara - oneng - aman - nurul - omry - farhan - junior - anne - izani - que


Paling penting, majlis penutup pergi makan meatball di IKEA. Gulp,  rewards untuk diri sendiri.

Yes, we are finishers for Orange Run 11km 2012!


Ngapppp



You may also like

8 comments:

  1. best lari-lari ni. test power!!

    *kalau ade lagi nanti roger le bro. :-)

    ReplyDelete
  2. blog-tips-kurus:
    bulan november ni ada larian penang bridge. Kalau nk test power, boleh la joint nnt..

    ReplyDelete
  3. beliamuda:
    ye, inilah eventnya
    kalau tak, boleh jumpa hari tuh
    lain kali la boh

    ReplyDelete
  4. wah rajinnya berlari-lari...

    slamat berpuasa ye ;)

    ReplyDelete
  5. Ummi Hanie:
    exercise sikit-sikit, dah lama tak berjogging

    selamat berpuasa jugak kak hanie

    ReplyDelete
  6. perghh!! Penaberkala!!

    Lopeh lari pi melantak lak! Bessnyeerr!

    ReplyDelete
  7. Ahmad Saufe:
    dah torture diri sendiri, kebajikan perut kena jaga,haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...