nobody can replace CJ7 in my heart~ CJ7 is the best! :) :) senyum sampai pagi esok~~ hehehe
Less is actually more!.
thank you everyone dearest CJ7 =)
The best batch in UTP is CJ7, the best people i knew are from CJ7, the best organizers are from CJ7, the best audience are from CJ7 and most of all the best friends are CJ7 friends.
In summary, CJ7 is the best in everything!

Love you all!
All precious memories in the past 5 years have been wrapped in one night. Fellow CJ7 friends, I don't think I can forget those memories. In fact, I don't want to forget them. Spending half a decade with you guys really taught me a lot of things. In 5 years, there is so many things that I can achieve and have achieved. Wish you all the best and good luck. I close this chapter with a wide genuine smile and I look forward to the future. Next time we meet again, it will be a different story altogether =.=~
After tonight I feel like I wanna be with cj7 forever! I love u guys and I'll miss you all~
Dear CJ7, thanks for the memories that we had for the past 5 years. Thanks for your presence in one of my life chapters. Such a wonderful experience. Now, welcome to the 'real' life. All the best in your next chapter of life. Nice to meet all of you. See you again. >___<
The best dinner ever,thanks cj7!!and wonder girls i luv u all!!
homaigod, what a nite! cj7 daebak!
Gonna miss all of you & the moments treasured together, thank you CJ7... ;')
‎~Every beginning has its own end, and for us today is the day we bid our farewell.......but the memories remains, as long as we continue to cherish every moment together~ *dedicated to the beloved CJ7*
Biarkan kenangan berbunga diranting usia. Love you all CJ7
T_____T
cepatla post gambar CJ7 sekalian~~ hahaha
CJ7 rock!!!
it might not always be sunshine and rainbows throughout these 5 years, we've gone through serious episodes of stress and pressure too..but that's what makes us stronger and mature, for what it's worth..CHEMI JAN 07, x.o.x.o

P/S: meletop sgt farewell dinnner td.. :)
today marks as one of the best memories of my life..will always remember all of you, forever CJ7!
tonite nak like status clasmatess je :P
Muhammad Aminuddin
Masa berlalu begitu pantas.Usia kita terus meningkat.Umur kita akan sentiasa bertambah..Sedar sedar,kita semua di ambang perpisahan.Walaupun apapun,moga perpisahan ini bisa mengeratkan lebih silaturrahim kita bersama.

Good Bye CJ7..Good Luck to you all.

Minta maaf dari hujung rambut ke hujung kaki atas kesilapan dan kekhilafan diri..Minta maaf juga atas spam2 useless yang buat korang frust.Haha.
the awkward moment when CJ7 is more awesome than Barney Stinson. Congratz guys for the best dinner ever in UTP :D
‎#CJ7FarewellDinner sangat sentimental.
Out of 5 years in UTP, the last year of my degree is the most memorable part when I started to know them.they changed me to be a better CJ7-ian..if at first i would not care about this cj7 thing, but after knowing them,they gave me the most beautiful chapter in my life during my degree..Even it's only a year and half..but I love them the most.. Annie Abd Ghani Isyida Syahidah Deqnor Carina Syakilla Azman Aishah Rosli..Let's fill our last weeks with lot of plans!!

Sincerely,@Mira Ya
adeyhh rosak abis make up nangis punye psl. nih sume slh Isyida Syahidah, die yg trigger dlu! =\
all in all, cj7 farewell dinner was a blast!
(i never knew i was tht picky when shopping?!)

nway, sayangggg korg sume.. forgive me if i've ever hurt ur feelings in anyway these past 5 years. let's keep in touch!
nk ckp thx jgk to cj7 farewell dinner organizers~ korg mmg daebak!
d games were fun, d performance was nice, n d food was awesome!
kalo xd games td, xkn tawu pun diri sebenar Aminuddin, Syazwan, n Nasrullah :P
x lupe gak geng awok2 Khairulamin, *pe ntah fb nijey?
wahhhh, fb malam ni sgt active dgn "comments" and "like"~~~ (^_^) hihi~~
Sume CJ7ians update kt FB ke??takde kat twitter da?haha
Million thanks to Faisal Sazali, Zaquan Fauzan, Aishah Rosli, Syakilla Azman for tonite's performance.. korg memg awesome!! hehehe

even belatih berapa jam je... kira ok la kan.. hehehe
cekgu faisal kita mmg hebat la~~~ (^_^)
da xde ke CJ7 members nk bt status anything pasal CJ7?nk like semua ni
It's just beautiful moment with you all CJ7...
LOVE~~~ :D
CJ7, I will always miss you..~
It was sentimental, but I will not cry. Because we'll meet again, sometimes. Plus, I don't cry. Good luck all. Apologies. :)
‎5 years of great memories, Thank you to all CJ7!!!
I ♥ you all!!

All the best for your future!!
bru j pg td ckp kat Irda, "kte xd perasaan pun nk abis nih.. sbb rasa mcm nnt boleh je jumpe lg.. it's not goodbye forever"
tp td dinner, lpas tgok muke2 kwn cj7, bermaaf-maafan, then it hit me, ntah bile plak next time dpt jumpe korg..
thus, d tears..
so, kalo korg nk kahwin k ap k, jemput taw! I'll do my best to come. insya allah =)
*ok, ckup dh kot post psl farewell dinner. need to sleep now
Ku susun sepuluh jari, ku hulurkan tangan memohon kemaafan. Maafkan khilafku, maafkan dosaku, maafkan kata-kataku, maafkan perbuatan ku. Halalkan ilmu yang dicurah kepada ku, halalkan makan dan minum ku. Semoga persahabatan kita kekal mekar dulu, kini, dan selamanya. Thank You Cheme Jan'07.
The best ever farewell dinner in my life is #cj7farewelldinner . CJ7 is really awesome! I'll not forget this. Thankz to all CJ7ians. (^_^)
Farewell Dinner Chemical batch January 07 " CJ7" , it's been a wonderful 5 years journey spent with all of you, i will always love you and forever remember you..
pale dok pening lagi overdose malam CJ7 yg awesome!
-awesome event
-awesome food
-awesome games
-awesome people
-awesome memory!
thank you CJ7 & all the best for the next step of your life
Me: "I didn't win the NTM award, but it's ok coz I won the biggest award yet. I won ur friendship, I won the memories, and I got all of you. What else to be won? I used to be famous 5 years ago anyway... :P"

kne la pkai ayat cool lpas klah..haha~~anyways, congrats ya to all the award winners! 
I LOVE CJ7 so MUCH!!!!!!!!!!!!!!!! Im gonna miss CJ7.... sob3..
I don't always say this to everyone, but when I say it, I mean it...CJ7, u guys are legend..wait for it...wait...wait...dary!

And thanks for the past 5 years of smiles, tears and feelings...and I guess that's why I won't say goodbye with tears in my eyes, because that moment when I said goodbye, I was really saying we'll meet again...
(^,^) so lets meet again guys, one day surely!
Dear CJ7, you are a phenomena that has change the path of the world!awesome!!!

Terima kasih untuk segala-galanya. Maaf di atas semua salah silap jika ada yang terkasar bahasa, terguris hati. 5 tahun bersama namun kejap je rasa..apa-apa pun, kenangan terindah telah tercipta dan akan terus bersemi dalam ingatan masing-masing.semoga ukhwah yang terbina diberkati dan terjalin selamanya.

CJ7, WE ARE THE BEST!! :)

*p/s: kalau aku ade hutang dengan korang, cepat2 gitau. :P
i hate farewell the most. so,lets keep in touch cj7.we learned, fought and rose together for 5 years.we survived until the end and bet u all will success afterwards.we are in different path after this.last words,good luck to all of u for whoever you chose to become~ \o/
CJ7!! this is not a goodbye.. we will meet again someday. keep in touch.. reunion nanti, hopefully dpt jumpa semua.. all the best in the future.. Sorry for everything
‎2011 has been great; start the year off getting engaged, got married somewhere in between and end the year with fellow cj7

301211: cj7 farewell dinner - bunch of laughters, gallons of tears, beautiful memories to treasure of our final year together
-penaberkala-
I will keep all these words here, so that when I miss all of you, I can open this and read them one bye one!
I believe, I'll smile when I read this one later, maybe in the future.

I love you all, my dear friends!
CJ7 awesome

notakaki : CJ7 kasik peluang untuk aku ada kawan yang lain negeri, kawan India, kawan Cina, kawan dari Yaman, Egypt, Thailand, mahupun India. Glad to know all of them. I'll never forget all of you, InsyaAllah.
 ada lagi ke yang tertinggal? 

 


Kenapa garpu je?
Untuk melengkapkannya, masing-masing main peranan sebagai sudu!
Kami selaku Ahli Jong Kalut (AJK) hanya mampu sediakan garpu.
Dan andalah bertindak sebagai sudu
Sama-sama meriahkan pinggan makan malam, malam ini!
Kita ibarat sudu dan garpu
Ceeewahhhhh



Just a reminder
Our CJ7 Farewell Dinner tonight at Room 9, Pocket D
Please wear your new CJ7 T-shirt!
Theme : We are one!
Regardless the state, country, race or religion.
We are all friends!

See you there at 800pm!
Don't be late


CJ7 End of Year Awards

Who will win?
I don't know
You don't know
Only Safwan Atan knew the result



Congratulation in advance to all the winners!


How about the menu?

It's simple

Western Food style





Hopefully, you will enjoy the food!

Enjoy the foods, Enjoy the show, Enjoy the activities

Let's we make another memories here


Don't miss the chance!
I look at all the pictures of the past thinking of how the years went by so fast
Sometimes the best memories are sad, because you know they will never happen again
See you there!


Don't forget, our checklist for tonight :)


Biar Sampai Ke Bintang
Asmidar
 
Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini
Aku tak berundur dengan mudah
Tapi mimpi harus aku
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada lautan terlalu luas
Untuk mereka memisahkan kita
dari mimpi-mimpi kita ini
Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
untuk mebawa mimpi-mimpi kita

Source : telavivcity


2011 hampir berlalu pergi
2012 semakin menghampiri
Pencapaian GPS PMR 2011 mengikut MRSM

1 GEMENCHEH 1.0204
2 PASIR TUMBOH 1.0210
3 KUALA KUBU BHARU 1.0238
4 PEKAN 1.0248
5 PASIR SALAK 1.0313
6 LENGGONG 1.0341
7 TERENDAK 1.0380
8 GERIK 1.0385
9 SERTING 1.0408
10 KUALA KLAWANG 1.0414
11 KUALA TERENGGANU 1.0420
12 MUADZAM SHAH 1.0461
13 BESERI 1.0479
14 TRANSKRIAN 1.0479
15 KUBANG PASU 1.0489
16 BATU PAHAT 1.0490
17 BALIK PULAU 1.0494
18 LANGKAWI 1.0508
19 PENDANG 1.0511
20 PDRM KULIM 1.0533
21 PONTIAN 1.0534
22 MERSING 1.0626
23 KEPALA BATAS 1.0631
24 KOTA KINABALU 1.0658
25 KUANTAN 1.0661
26 KUALA BERANG 1.0691
27 FELDA 1.0708
28 PENGKALAN HULU 1.0748
29 ALOR GAJAH 1.0748
30 KUALA LIPIS 1.0748
31 KUALA KRAI 1.0774
32 MERBOK 1.0811
33 KUCHING 1.0817
34 KOTA PUTRA 1.0833
35 BESUT 1.1066
36 JELI 1.1174
37 TAWAU 1.1252
38 BETONG 1.1263
39 MUAR 1.1563


Sumber : Teori Enam belas

Tahniah kepada semua calon PMR 2011. Semoga pencapaian PMR ini dapat menjadi titik-tolak permulaan untuk mencapai kejayaan yang lebih cemerlang dalam SPM nanti.  

The past cannot be changed, the future is still in your power!

RANKING SBP PMR 2011 boleh rujuk di blog beliamuda (klik sini)

RANKING MRSM DAN SBP PMR 2012 boleh rujuk di entri terbaru (klik sini)










Ya Allah, permudahkanlah urusanku dan rakan-rakan seperjuangan hingga ke pengakhirannya. Amin
SEBELUM
"Kalau tak sibuk, tak dikejar "dateline", tak dipanggil "student", ye dak?

Macam tu lah hidup seorang "student", di mana jua kita berada menuntut ilmu. Assignment, Project, Quiz, Test, Report dan kaum-kerabatnya tuh dah sebati dalam diri. Buat kerja "last minute", study "last minute", dah jadi normal. Selagi tak dekat dengan "due date", selagi itu tak mahu terkedek-kedek buat. Macam aku. Bila dah semuanya dekat dengan "due date", mulalah nak berkalau-kalau.

Kalaulah aku buat awal-awal......

Kalaulah buat projek lain bukan projek ni.....

Dan macam-macam kalau lagi yang keluar

Hakikatnya, semua sudah terlambat. Bak kata Cikgu Yoe time Fizik dulu, "Kalau main buah kalau, kepala kereta api pun buleh buat colek". Dalam erti kata lain, tak payah nak beralasan. Masalahnya, sampai sekarang tabiat tuh tak blah blah dari dalam diri. Astaghfirullahalazim...Ish3 (Giling kepala sampai pening).

Lepas tu, bila dah "due date" makin dekat, baru nak terkedek-kedek buat list down "things to do". Sekali buat, mak aih. Panjang berjela tuh. Banyak jugak kerja kena siapkan. Masa dah suntuk. Hah, mulalah rasa tak senang duduk. Ni orang kata, "sudah terhantuk baru terngadah". Jadi zombi la malam-malam. Duk ratah dan mamah kerja-kerja yang bertimbun. Nak kencing, nak berak pun tertahan-tahan. Bajet "masa itu emas" la time-time genting macam ni? Tak paham dengan diri sendiri,haha.

Nasib baik ada quote "better late than never" dalam dunia nih. Duk pegang kata-kata ni lah, kasik semangat kembang sikit. Dah tau "due date" dah dekat pun, pulun la habis-habisan dengan buat-buat "cool", siapkan mana yang patut ikut keperluan dan kemampuan. Akhirnya, siap juga semua kerja yang bertimbun seperti yang ditetapkan. Saat tu lah, rasanya macam "lepas beban di bahu, lepas hutang seribu". Nak kentut pun rasa bebas, tak payah nak sorok-sorok lagi dah.

Tapi kan, penyakit "malasitosis" dan "last minute" ni, bukan aku je yang ada. Ramai jugak member-member yang malang berkongsi nasib yang sama. Semua sepakat jadi zombi secara berjemaah. Ada teman jugak nak buat kerja, taklah sunyi, tertekan sorang-sorang. Kalau tak, mau terjun bangunan sebab P = FA, (baca: pressure).


SELEPAS
Bila semua sudah selesai, perasaan nak pangkah semua kerja-kerja yang sudah 'settle" tu paling bahagia. Pangkah sana, pangkah sini, tinggal seciput je lagi yang belum ditempuhi. Huh, baru sedikit lega. Tapi ada lagi yang buat aku meruntun jiwa. "Oral presentation", "Projek presentation" dan "test". Hah, tu semua tunggu dibalun bila sampai waktunya.

Apapun, semoga berjaya buat semua rakan-rakan seperjuangan! 

Sudah 4 tahun 11 bulan kita lalui jerih-perih ini semua. Lagi sebulan je lagi. Ayuh, kuatkan semangat. Perasaan dah tak lalu hadap buku, 'lecture notes" semua tu, cuba persetankan sekejap. Aih, susah jugak sebenarnya, tapi sabor je lah, hermmmm.


notakaki : sedang tekun aku update blog, perbincangan ilmiah antara amir dan mayak sedang berlangsung. Bagus betul housemate aku. Aku ingat aku tengah ngigau, rupanya betul,haha. Percayalah! LOL

Eh, Aaron Aziz pun join sekaki?


BE ke-26

BE ke-27

Terima kasih NUFFNANG


Istikharah Cinta

Album : Istikharah Cinta
Munsyid : Sigma
http://liriknasyid.com

Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Di istikharah cinta....

 *****

Things can change forever with no warning. 

No matter how much you love something or no matter how much you take it for granted, 
nothing lasts forever. 

For now all we can do is hang on and wait and see and hope for the future.


notakaki : lagu untuk orang yang masih single sahaja. Yang dah kahwin, cari lagu lain sendiri :)


Burger baru di Burger King : New Supreme Angus Steakhouse Flame-Grilled Premier Beef!
Huh, tu dia nama, 4 ekar tanah

Kalau harga biasa, RM12++ untuk alacarte dan RM16++ untuk set!

Tapi, dengan kupon kat atas cuma RM 5 sebijik! 

Macam mana tuh?
1) Print kupon kat atas tu. Takde printer colour, black and white pun jadi
2) 1 kupon / 1 burger
3) RM 5 per burger (harga sebelum tax)
4) Dua pilihana iaitu blackpaper atau spicy jalapeno
5) makan sampai kenyang alang-alang murah ni!


TIPS JIMAT 
Copy paste kupon kat atas tu, buat 2-3 kupon terus kat atas satu A4. 
Print sorang sehelai, dapatlah 2-3 bijik sorang. Makanlah sampai muntah hijau pun!


Apa lagi, jom pi makan!
Dengan harga biasa, kalau ada RM10 nak makan sebijik pun tak lepas.
Sekarang boleh bedal dua bijik beb!


 Cepat rembat sebelum terlambat
1 Disember 2011 - 8 Disember 2011
Di mana-mana outlet Burger King di seluruh Malaysia
Di negeri yang takde Burger King macam negeri Kelantan, tak dapatlah.
Takpe, burger tepi jalan Kampung Limbat sedap doh. Tak payah bimbang!


notakaki : sebenarnya, sekarang aku tengah lapar, krek kruk perut berdendang


"Semua pelajar dijemput hadir ke MPH untuk majlis perasmian bla bla bla.....  Nanti persembahan dari Tronoh Theater Shop pun ada. Jemputlah datang"

"Tronoh Theater Shop akan mengadakan show di MPH. Jom la datang!"

"Tronoh Teater Shop bla...bla...bla.."


Ni antara dialog yang pernah aku dengar sewaktu muda-mudi dulu. Time bergelar adik junior muda trang tang-tang. Sebut pasal Tronoh Theater Shop (TTS), fikiran aku terus melayang dan hati mula berkata,"Kedai apa eh? Macam selalu je datang kat kampus ni" Nak buat camne, baca dan dengar TRONOH dan SHOP je, THEATER tu tak ambek pusing. Kedai la jadinya. LOL. Tapi tu masa foundation / 1st year la, skang dah celik sikit.


Usia makin meningkat, dulu junior, sekarang dah jadi senior sikit. Baru la nak ambik tahu pasal benda-benda yang berlaku di sekeliling. Pasal Tronoh Theater Shop pun kalau ada update/ show apa-apa dah tak blurrr. Kebetulan, member sekelas, Acab aktif gila join TTS. Baru la tau, TTS tu kelab di kampus yang aktif buat show. Tak kira lah, miming ke, sketsa pendek ke, teater ke, semua diorang sapu. Tapi, setakat mana je bakat mereka? Berbaloi ke nak tengok? Free pun aku tak tengok, ni kan plak yang berbayar. RM5 beb! Nasi lemak sebungkus tu kat Al-Quds Village 5.


Masuk tahun ke-2, aku pun pergi la sekali tengok Closing Ceremony kalau tak silap untuk HSE Week di Chancellor Hall. Rezeki kot, adalah free show dari team TTS. Masa tu ada 3 makhluk pakai make-up putih seluruh muka. Pakai gloove putih macam polis traffik. Pastu, pakai baju yang colourful, sorang hijau, sorang merah, sorang lagi kelabu kot... lupa da, cerita dah lama berlalu. Skip the story. Untuk majlis perasmian tu, best jugaklah depa bertiga buat gimik. Memang superb dan menjadi. Aku first time tengok depa beraksi pun agak terpegun. Baru la mula nak celik mata, oh hebat jugak budak-budak TTS ni. Not bad, good impression untuk orang noob macam aku for the first time tengok.


Selama hampir masuk 5 tahun duk bertapa di bumi Tronoh ni, banyak jugak lah show yang TTS buat. Tak terkira, yang FREE, JEMPUTAN KHAS, BERTIKET, CHARITY, semua ada. Cuma, aku je yang tak pernah-pernah nak acu cuba try test pergi tengok dengan kepala mata aku sendiri. Bukan setakat show tu je, mereka aktif gak join pertandingan teater peringkat Perak. Menang kot. Pelakon mime plak, pernah masuk paper, namanya HALF. Fuh, siap mesej tuh suruh beli paper hari tu,haha. Apepun, memang cukup dan boleh dibanggakan. Seni yang bukan semua orang mampu untuk buat. Bukan hanya bakat semata-mata, tapi kesungguhan dan semangat juang. Dan terkini, Acab dan Ash pun dah masuk paper pasal mime show ni. Hebat!


Bukan sekadar bermain di tempat sendiri je, TTS pernah buat show di Istana Budaya (IB) woo. Kagum gak la. Kat Ipoh pun depa pernah buat show. Aku tau mereka gempak, tapi aku je yang tak pernah datang untuk menonton. Baca kat blog je, tengok-tengok gambar. Bukan apa, tak pernah berkesempatan nak pergi sendiri tonton. Kalau sempat pun, malas la plak. Adoi, nasib la badan.


Sebelum internship, JUNE 2010, ada show teater BANGSAWAN. Aku dah pasang niat baik punya. Nak la sekali tonton dan tengok mereka beraksi. TUAH DAN JEBAT judul yang ada pada masa tu. Alang-alang tengok teater, boleh la refresh sejarah melayu,haha. Tiket beli baik punya, plan pun baik punya, tapi sayang sekali. Tak dapat pergi la plak. Ada meeting ETP (Baca : Engineering Team Project). So, burn la tiket begitu saja. Terkuburlah hasrat nak tonton teater untuk pertama kalinya dalam hidup. Kuciwa, tapi nak buat camne. Masih belum berkesempatan nampaknya. Takpe, FINAL YEAR kan ada :)


Balik-balik dari internship, JANUARY 2011, ACAB ada promote produk terbaru TTS. Dia cakap ada show bulan Februari. Judul apa? MAHMAKAH LORONG. "Pucuk dicita ulam mendatang, orang mengantuk disorongkan bantal". Apa lagi, plan mesti baik punya. Kena pi tengok dah kali ni. Tebus kekecewaan tahun lepas. Nasib baik harga tiket tak naik-naik, still mantain RM5 walaupun harga minyak dan barang mentah sedang mencanak naik,haha. Harap-harap dapat la tengok.


Dalam lecture hall Acab siap jual tiket. Dah booking awal-awal untuk [awok]2 satu rumah. Lecture theater pocket D jadi saksi untuk pembelian tiket kali ke-2. Harap-harap tak burn, Kali ni, beli 7 terus. Swing sikit mood, tengok WAYANG -> tengok TEATER. Ada yang dah pernah tengok, aku je yang belum tengok teater secara live. Maka, 19 Februari telah menjadi sejarah. Sejarah untuk hidup aku la, bukan hidup orang lain. Akhirnya, dapat juga tengok teater secara langsung. Yeah!


Mulai saat ni, kalau orang tanya, dah ada jawapan.

"Kau pernah tengok show TTS?"

"Kau pernah tengok teater?"

"Kau pernah tengok mime?"

Kali ini dengan yakin dan confident nya aku dah boleh jawab, "YES". Ringkas, tepat dan padat sambil senyum kambing.

"Teater apa yang kau tengok?"

Teater Mahkamah Lorong oleh ahli-ahli Tronoh Theatre Shop (TTS), UTP.  Pakej skali dengan 1 sketsa pendek dan mime sekali yang cukup romantik dan merobek hati,haha. Torbaik!

Selepas menonton Mahkamah Lorong

"Lagi?"

JERIT, Jilid 1!

"Dan yang terbaru?"

Ash in The Ashes : The Mime Show

"Akan datang?"
 
Mungkin aku akan menonton
Teater Maharaja Beruk
 17-18 Disember 2011




Untuk maklumat lanjut : Teater Maharaja Beruk


Apa komen aku?

Memandangkan aku tak pernah ada chance nak ke Istana Budaya, mahupun tengok teater secara live, aku rasa pendekatan TTS membawa teater dan mime show di dalam kampus adalah langkah terbaik. At least, kasik chance kat aku dan student-student lain tengok teater tanpa perlu keluarkan bajet yang banyak.

Lagipun, RM5 adalah berpatutan untuk menonton show yang ada "kualiti"!
Takde kat panggung-panggung wayang apatah lagi di pasar malam!

Apapun, aku harap TTS akan terus berkembang maju. Walaupun dunia semakin maju, semoga nilai seni dan teater ini tidak pernah layu. Semoga akan sentiasa ada pelapis dari semasa ke semasa. Yang patah tumbuh, yang hilang berganti!



All the best TTS!

http://tronohtheatershop.blogspot.com/



notakaki : Entri ni sudah lama diperam, sejak 21 Februari 2011. Cerita sudah basi pun, cuma ada sedikit penambahan. Kepada yang berbakat tuh, salurkan bakat anda di saluran yang betul. Tak payah nak berdrama, bersketsa di lokasi yang tak sepatutnya. Join TTS, berlakonlah sepuas hati di atas pentas. Dan kepada yang tak pernah tengok teater secara langsung,boleh la slow-slow try. Belum cuba belum tau! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...