SELAMAT PAGI CINTA

/
13 Comments


Muzik latar : Instrument Violin

ke kiri ku buntu
ke hutan ku hilang
ke timur ku kosong

aku terus bosan dan tertekan,
seperti waktu yang terus saja
meninggalkan aku,
dalam ke dasar kerak bumi
yang belum di terokai,

warna ku rindu,
jiwa ku biru,
menunggu cinta ku
umpama si buta
yang melihat syurga,

umpama lampu
yang berbunyi hitam,
lalu menunggu aku terus,
kini malam tiba lagi,
kerana tinggalkan cahaya matahari,

dibebankan dengan bunyi
rintisan hujan,
seperti mahu saja aku mengejar
gunung yang besarnya
tidak terdakap,

seperti itu jugalah
rindu aku pada,,,,,,,,,

kini aku harus terus menunggu
atau hilang saja dilautan luas,,,,,,


 Petikan puisi dari filem Selamat Pagi Cinta


saya tuliskan puisi ni untuk awak faham,
lebih dari suka,,,
hampir kepada sayang,,,, 


You may also like

13 comments:

  1. jiwa ku "BIRU" ?? lucah nmpak haha


    link utube x jadi tu...hehe

    ReplyDelete
  2. jeng3x..

    bunga2 cinta..

    p/s: en. penaberkala: saye hanye penulis picisan. terima kasih kpd followers juge

    dill.

    ReplyDelete
  3. penulisan adalah subjektif, bergantung kepada individu untuk memahaminya. teruskan berkarya :)

    ReplyDelete
  4. "kini aku harus terus menunggu
    atau hilang saja dilautan luas,,,," sangat terpukul dengan ayat ini.....

    ReplyDelete
  5. penaberkala...saya tak faham lah

    ReplyDelete
  6. kejiwangan karat disitu
    hahahaa

    ReplyDelete
  7. wah nice one


    saya tuliskan puisi ni untuk awak faham,
    lebih dari suka,,,
    hampir kepada sayang,,,,

    ReplyDelete
  8. oooo... jiwang rupanya tapi subjektif kan??

    *kot-kot boring, jengok la blog. dah update review pasal Petua Buat Orang.. itu. (>.<)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...