PULANGLAH SEBELUMKU RUN AWAY, AKU MENCARI KAMU EVERYDAY

/
9 Comments


PULANGLAH
Awi Rafael


Buka lah mata dan lihat di hadapan mu
Aku berdiri tegak tapi kau tak nampak
Hodohkah aku? Sering kau campak saja
Banyak yang dah ada yang aku tak ada
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menanti kamu
Berikan jawapan

Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Aku tak ingin tak perlu
Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Aku tak ingin tak perlu aku damping

owh Huuuuuu 2x

Aku berjalan di kota kuala lumpur
Semuanya Nampak berbeza tapi ku sama
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menanti kamu
Berikan jawapan

*Chorus*
Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Aku tak ingin tak perlu
Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Aku tak ingin tak perlu aku damping owh

owh Huuuuuu 2x

Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menanti kamu
Berikan jawapan

Run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Aku tak ingin tak perlu
Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari Monday Tuesday Wednesday Thursday
Aku tak ingin tak perlu

Repeat *Chorus*




Pulanglah sebelumku run away
Aku menanti kamu everyday

Ditujukan khas kepada semua yang tengah menghitung hari, Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday,hahaha. Terdengar dari desktop sebelah meja dalam bilik. Counting days ke bro?

Selamat menghitung hari!


QUOTE OF THE DAYS
falsampah penaberkala


“I still find each day too short for all the thoughts I want to think, all the walks I want to take, all the books I want to read, and all the friends I want to see.”
So, lebih baik kita kurangkan fikir, lebihkan bertindak. Banyakkan berjalan daripada merancang perjalanan, membaca buku bukannya facebook saje hari-hari dan habiskan masa bersama rakan-rakan bukannya sepenuhnya di alam maya. Konfirm each day will be longer and meaningful. Ye tak?


“Someday is not a day of the week.”
Kalau orang tanya "BILA?", so jawapannya tak boleh "SOMEDAY" sebab tak pernah ada dalam kamus harian hari SOMEDAY. Yang ada hanyalah MONDAY, TUESDAY, WEDNESDAY, THURSDAY, FRIDAY dan SATURDAY (sesuai dengan lagu kat atas). Takde kan SOMEDAY dalam seminggu? LOL


“Every day you spend drifting away from your goals is a waste not only of that day, but also of the additional day it takes to regain lost ground”
Kerana usaha hari ini adalah pelaburan masa depan. Usaha murni hari ini adalah keuntungan masa depan dan kesilapan hari ini mungkin jadi kerugian besar untuk masa depan. Hatta, jadikan hari-hari kita bermakna dan tujulah tepat pada sasaran.


“You can become blind by seeing each day as a similar one. Each day is a different one, each day brings a miracle of its own. It's just a matter of paying attention to this miracle.”
Setiap hari tak pernah sama. Isnin ini tak akan pernah sama denga Isnin lepas mahupun Isnin sebelumnya. Yang sama hanyalah nama hari saja, Isnin. Namun, pengisiannya pasti akan berbeda. Jadikan hari ini lebih baik dari hari sebelumnya dan jadikan hari esok lebih baik dari hari ini.


“Look at a day when you are supremely satisfied at the end. It's not a day when you lounge around doing nothing; it's when you've had everything to do, and you've done it.”
Bila penyakit MALASITOSIS melanda diri, satu kerja pun tak jadi. Bila RAJINSINTESIS mula mendampingi, semua kerja menjadi dan produktif. Masalahnya, kenapalah virus MALASITOSIS lebih cenderung untuk dijangkiti dalam diri berbanding RAJINSINTESIS? Ini mungkin perlu ANTIDOTE berkualiti yang sebati dalam diri untuk terus kekalkan PRESTASI.


“I will prepare and some day my chance will come.”
Tadi cakap takde istilah someday, ni ada plak? Konpius! Hahaha. Apa-apa aje la labu. Asalkan bahagia. Apa yang penting adalah preparation / persediaan. Kerana apa? Kerana kita perlu sentiasa bersedia dan grab peluang yang ada : "being prepared for those opportunities that come knocking". Peluang yang datang mungkin hanyalah sekali, dan seharusnya kita 'grap' sepantas mungkin sementara ia sedang datang bertamu.


“The day is committed to error and floundering; success and achievement are matters of long range”
Kejayaan bukanlah "destination" semata-mata tetapi ia adalah "journey". Orang yang tak pernah gagal adalah orang yang tidak pernah mencuba. Usah getir, usah khuatir bila hadapi kegagalan. Learn from the mistakes kerana "mistake is the best teacher". Jadikan failure untuk bangkit dan putting failure into perspective. Gagal sekali bukan bermakna gagal buat selamanya. Berjaya hari ini pun, belum tentu menjamin kejayaan untuk masa depan. Kadang-kadang, mengekalkan prestasi untuk terus berjaya itu sendiri pun lebih sukar daripada mencapai kejayaan.


“Don't count the days- make the days count.”
7 hari seminggu bukan untuk dikira, tetapi untuk berkira-kira apa perlu dibuat, ke mana harus pergi, siapa perlu jumpa, bagaimana untuk terus memaknakan hari-hari yang mendatang. Hari demi hari silih berganti, detik untuk hari yang berlalu pergi tidak mungkin dapat diulangi kembali. Usah biarkan diri tenggelam dek kepantasan masa yang berlalu dan ditelan zaman bulat-bulat.


“In just two days, tomorrow will be yesterday”
Hanya untuk 2 hari, esok adalah semalam. Begitulah cepatnya masa berlalu. Saat, minit, jam, hari, minggu, bulan, tahun, dekad, abad silih berganti. Patah tumbuh hilang berganti. Masa silam adalah sejarah, hari ini adalah pasti/realiti dan masa depan sudah tentu sesuatu yang belum pasti. Usah lena dibuai mimpi kerana kelak nanti ia hanya kekal sebagai sebuah fantasi. Berpijaklah pada paksi realiti, kerana fantasi selalunya sukar untuk dimanifestasi.


endnote : Kadang-kadang, perlu gak motivasikan diri sendiri. Especially bila mengalami MALASITOSIS kronik yang melanda diri. YEAH, F.O.C.U.S ! Find the way. That's all about days! Memaknakan hari sebelum terbuai lagi.


You may also like

9 comments:

  1. MALASITOSIS? direka atau sedia ada?..kui3


    p/s: rasanya kmu seorang RAJINSINTESIS..tak gi2 ;D

    ReplyDelete
  2. tinggal bpe hari lagi je ni???

    ReplyDelete
  3. wow!!
    panjang nya entry kali ni..
    eheheee

    ReplyDelete
  4. amirah:
    direka,haha. try cari dalam kamus dewan ada tak

    aish, kadang-kadang ada gak MALASITOSISnya. Melarat plak tuh

    ReplyDelete
  5. *cimOt*;
    kira hari nk weekend ke? haha

    ReplyDelete
  6. come out with your own quotes. perghhh, brilliant!

    ReplyDelete
  7. Nveil:
    not my own quote la, others quote but with my own interpretation,hahaha

    ReplyDelete
  8. Or perhaps desired some coinage, pożyczki bez bik although simply just don’t have it until cash advance? Them arises szybki kredyt dla rencistów to help you a lot of Americans throughout the country regularly. A product is available and you simply desire pożyczki optima forum some funds, however your look at isn’t put into the account but still. If only pożyczka bez bik there would be a means to http://pozyczkibezbik24.biz.pl have an easy payday loan over the internet, correct?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...