SERIBU TAHUN

/
22 Comments

Kelip-kelip disangka api
Kalau api mana puntungnya
Hilang ghaib disangka mati
Kalau mati mana kuburnya

 
Judul Lagu: Seribu Tahun
Penyanyi: Imran Ajmain


Rela ku menunggu mu seribu tahun lama lagi
Tapi benar kah hidup ku kan selama ini
Biar berputar utara selatan
Ku tak putus harapan
Sedia setia

Rela ku mengejar mu seribu batu jauh lagi
Tapi benar kah kaki ku kan tahan sepanjang jalan ini
Biar membisu burung bersiulan
Tenang lah gelombang lautan
Ku masih setia

[Chorus ]
Ada kah engkau yakin ini cinta
Ada kah engkau pasti ini tuk selama lama nya
 
Rela ku menunggu mu seribu tahun lama lagi
Tapi benar kah hidup ku kan selama ini
Biar berputar utara selatan
Ku tak putus harapan
Sedia setia

Jangan putus harapan
Sedia setia



footnote: tiba-tiba dapat karok depan laptop. Bukan sebab apa, sebab final presentation internship tunda ke awal tahun depan, yezzaaaa



Dari kecil hingga besar, 
Dari muda hingga tua,
Manusia tidak akan terlepas dari merasai saat yang dinamakan PENANTIAN
penantiaan yang penuh dengan cabaran dan ujian
penantian yang penuh dengan penyeksaan
mahupun
penantian yang bakal menghadirkan sebuah kebahagiaan!
-penaberkala-



pssst : nak masuk toilet awam pun kadang-kadang perlukan PENANTIAN,inikan pula dalam KEHIDUPAN. Bukan senang untuk senang, bukan susah untuk susah!


You may also like

22 comments:

  1. hidup ini berkaitan dengan penantian.. umpama tak hidup kalau x menanti.. nk makan menanti nak masak.. kalau dh masak pun menanti nak cedok makanan tu.. dh cedok menanti nak makan.. serba serbuk la menanti.

    ReplyDelete
  2. pena pun suka ya lagu ni, ain pun suka, and ain suka selamat ulang tahun sayang dan hanya di radio, argh suara dia klasik


    hai, jgn lupa vote Ain Zulaikha.blogspot di http://bpm-undip2.blogspot.com/ tq sy xpaksa k :)

    ReplyDelete
  3. good luck for your final presentation! hehe

    ReplyDelete
  4. jiwang lagu nie.. cik su suka gak dengar..

    P/S: mungkin cik su patut tukar tajuk entri tu ke cara cepat dapat kan backlinks..

    ReplyDelete
  5. dgq lagu ni teringat drama jibek...tgok x??

    p/s: tunda??elok la, p la pesta.hehe

    ReplyDelete
  6. cik.shabah:
    yup, best dan tak jemu untuk didengar
    tq singgah, salam kenal

    ReplyDelete
  7. THE LEKAT LEKIT STORY:
    haha, betul tuh
    terbaiklah statement ni
    menanti itu perlu walau sesaat

    ReplyDelete
  8. saiful:
    agak la, syahdu dan mendayu,haha
    tp layan la gak

    ReplyDelete
  9. Ain Zulaikha:
    owh, suka gak ke?
    yup, agak suka dgn lagu ni
    metafora yg digunakan agak menarik
    sedap telinga bila didengar

    ReplyDelete
  10. atinmarzuki:
    thanks atin
    postpone to 4th january 2011

    ReplyDelete
  11. Wan Gerrard:
    tu pasal, walaupun agak jiwang tp boleh la layan sikit2,hak3

    ReplyDelete
  12. Cik Su:
    rmai gak yg suka lagu ni
    sebab lagu ni agak unik kot

    pasal backlink tu, sy pun tak tau ciksu
    kurang arif bab2 traffic

    ReplyDelete
  13. amirah:
    drama jibek? tak pernah tau la plak,haha

    jom pi pesta, naik bumper car,haha

    ReplyDelete
  14. berjiwa seni puitis muitis uprnye si penaberkala ni. keh3...

    ReplyDelete
  15. toilet awam bukan setakat penantian,
    kena beratur siap.
    kan?
    dgn bau lagi. ishkk

    ReplyDelete
  16. ila nabilah:
    Uiks,mana ada ila weh
    ni lirik lagi semata-mata u know,haha

    ReplyDelete
  17. SZ:
    haha, tu pasal
    penantian itu satu penyeksaan
    sebab tu la kot
    tahan nak melepas lg, tahan bau lagi
    sah-sah la jadi penyeksaan dan cabaran,hak3

    ReplyDelete
  18. sama-sama berusaha untuk selamat di alam 'penantian' yang satu lagi.

    ReplyDelete
  19. tirah:
    insyaAllah,semoga sentiasa tabah dalam penantian
    apatah lg penantian di kemudian hari :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...