PREVIEW CERPEN : TAKDIR

/
22 Comments
JUDUL
TAKDIR

GENRE
CERPEN BERGAMBAR

PENULIS
PENABERKALA

PENERBIT
VISIBLE VOICE

WATAK

Syafiq Danish

Ain Zulaikha

Danial

Nurin Qistina

Bool

Qaseh

Puteri

Balqis

Pemandu teksi

Pak Cik Dollah

Mak Cik Bedah


SINOPSIS
Kisah hidup 4 sekawan iaitu Syafiq Danish, Danial, Ain Zulaikha dan Nurin Qistina. Mereka bersahabat baik sejak di bangku sekolah rendah. Namun, jarak dan waktu menyebabkan mereka terpisah selama 10 tahun. Adakah mereka akan bertemu kembali? Siapakah Bool? Nantikan cerita penuh berjudul TAKDIR yang akan menceritakan kehidupan mereka bersama insan-insan dalam hidup mereka dari dulu sehingga kini. Apakah kesudahan hidup mereka?


Cerpen TAKDIR merupakan Cerpen bergambar. Cerpen ini mempunyai 11 babak secara keseluruhannya iaitu:
  1. 11:30PM
  2. SIAPAKAH AKU?
  3. ALBUM LAMA
  4. KISAH K.A.M.I
  5. SMS
  6. INSIDEN
  7. REUNION
  8. JEJAK KASIH
  9. CINTA KANAK-KANAK
  10. CINTA PANDANG PERTAMA
  11. TAKDIR


Sekalung penghargaan kepada semua bloggers yang terlibat dalam menjayakan watak dalam siri cerpen kali ini. Tribute cerpen TAKDIR kepada semua yang terlibat meminjamkan nama sebagai watak untuk cerpen kali ini. Terima kasih kerana sudi menjadi sebahagian daripada cerpen TAKDIR. Nantikan kemunculan cerpen TAKDIR dalam masa terdekat.

Jom berkenalan dengan pemegang watak untuk cerpen TAKDIR. Hanya klik pada nama untuk mengenali mereka! Selamat berkenalan. Setinggi penghargaan di atas sokongan kalian dalam entri lepas : BLOGGER : PENCARIAN WATAK DALAM CERPEN


Thanks for all your support!


You may also like

22 comments:

  1. betulkah ini??
    adakah ini hanya khayalan ku semata-mata??
    oh tidak!!
    tidakk!!!!

    hahaha~

    ReplyDelete
  2. macam best je nih,,mau tunggu jugak cerpen nih.

    Latest Entri :
    Suara People Memang Gempak

    ReplyDelete
  3. hoye!! anat dpt watak! ualalalalala... heheheh.. qaseh :)

    ReplyDelete
  4. huwaaaaa bestnyeeee .... !!!!! tak sabar ni.. hehehe

    ReplyDelete
  5. Hazwan Arif:
    Ini adalah benar, tiada sebarang unsur penipuan
    nasib baik ada ore terima offer, klu tak takde hero la cerpen ni
    tq

    ReplyDelete
  6. hans:
    welcome
    nantikan cerpen pertama ak
    walaupun tak seberapa, terimalah seadanya,hak3

    ReplyDelete
  7. eiela:
    klu tak best pun, jgn frust ye,haha
    jgn lupa baca, thanks

    ReplyDelete
  8. ANATI SOKI:
    haha, excited ka?
    thanks ya sbb join

    ReplyDelete
  9. Ain Zulaikha:
    malam ni akan submit entri untuk kontest ni
    agak panjang, semoga penyertaan akan diterima,haha

    ReplyDelete
  10. hahahha
    xsabar nak tahu watak aku cam ner

    ReplyDelete
  11. Wah! Puteri.

    Terima kasih.

    Walau bukan Puteri Kayangan, namun sekali sekala berangan jadi Puteri, macam menarik. hihi

    Miss Dill ^^

    ReplyDelete
  12. wah.. nice..
    bila keluar nih? huhu

    ReplyDelete
  13. Interesting! Patutlah Hans cakap pasal watak dalam cerpen nie... Yours rupanya... You, pasal yang I cakap semalam tue, this one... jom join contest yang Vee anjurkan nie... :)

    http://kisahklasikita.blogspot.com/2010/12/99-hari-kisah-klasik-kita-cerpen.html

    ReplyDelete
  14. hans:
    sabar-sabar
    tunggu malam ni, harap-harap menarik la kan

    ReplyDelete
  15. dill:
    sorry la, watak utama semua disapu bersih
    tinggal watak sampingan je
    harap berpuas hati la ye
    selamat membaca :)

    ReplyDelete
  16. sop:
    malam ni sop
    jangan lupa baca dan bagi komen sekali
    percubaan pertama katakan,haha

    ReplyDelete
  17. ♥ :
    haha, saja untuk suka-suka
    orite, i dah baca kat ur blog
    seem like interesting
    hopefully boleh la join nnt
    thanks ya for the invitation

    ReplyDelete
  18. wow.. nurin qistina. sedap nama tue.. watak cik su tue... berbaloi cik su give a try la.. hehe.. tq2

    ReplyDelete
  19. Cik Su Life Cycle:
    thanks ye ciksu sudi join sekaki
    jgn lupa baca cerpen malam ni

    ReplyDelete
  20. wahhhh jadik pemandu teksi la, keh3.. menarik3.. excited ni pena wahahahaa

    ReplyDelete
  21. padin:
    kena ready betul-betul ni bro
    memang entri jap lg konpem 2 kali ganda daripada entri panjang sediakala sebelum ni,haha
    mampukah?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...