TIDUR

/
7 Comments
baru nak update blog, pasal BALDI DAN AIR tidak dapat dipisahkan
try bukak blog-blog yang ada kat blog list,nk baca update terbaru
belum sempat berbuat apa-apa, tiba-tiba gtalk berbunyi

"how u gonna to attend the lecture tomorrow when u are awake this late?"

terkedu dan terkesima kejap
itulah soalan yang diajukan daripada lecturer yang akan mengajar kul 9 pagi esok.
Betul gak soklan dia, terfikir sejenak
Padahal, tiap-tiap hari tidur lewat.

Memang bangun pagi, pergi kelas, tapi mengantuk masih ada
Mulut asyik menganga macam harimau
Kepala plak asyik bersetuju tak tentu pasal
Mata pejam, celik, pejam celik, kadang-kadang terbabas pejam lama sikit
Tak tahan mengantuk, sanggup cubit paha kanan, paha kiri, ades pedih-pedih
Kalau mata tak terpejam, mata memandang skrin projektor sampai tembus
Mata memandang, otak berkeliaran tak tentu hala

Dapat je mesej tu menerusi gtalk, terus rasa nak tidur walaupun belum ngantuk
Sebenarnya tak tahu nk reply apa,hak3
Tidur dulu!

Selamat malam!
Selamat pagi jugak bagi yang baru bangun tidur!

TIDUR-TIDUR AYAM buat-buat tidur,
TIDUR CUKUP elak diri jadi mengantuk,
KURANG TIDUR membuat diri jadi mengantuk,
LEBIH TIDUR pun membuat diri lebih mengantuk
kena TIDUR dulu, bimbang takut-takut pagi esok TIDUR MATI, tidur tak sedarkan diri untuk ke lecture!


You may also like

7 comments:

  1. haha,,.

    nxt tym,xsohla tdo lmbt sgt,.
    ingt,tdo itu nkmat,.

    ReplyDelete
  2. cikTi:
    betul tuh,tidur itu sungguh nikmat walau sekejap

    ReplyDelete
  3. Cik Biol:
    kdg2, 5 jam mmg cukup
    tp time cuti, 10 jam pun tak ckp lagi,haha

    ReplyDelete
  4. nifi a.k.a beliamuda:
    haha,tepat skali
    mst pernah kena kan

    ReplyDelete
  5. ahahaha...doc nurulhasan mmg sporting giler3..wonder if anyone like him..nway resume weh siap cepat2!!!! lewat doh ni wei

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...